Olympiaweg 103

Een NIEUWE locatie:

juli 2014:
WELKOM heeft het voornemen te verhuizen naar een nieuw pand.

Na een half jaar op de huidige locatie te hebben gezeten, heeft WELKOM een ander pand gevonden.
Hoogst waarschijnlijk verhuizen wij met hen mee.
05 augustus 2014 is onze volgende AutismeKring. Op welk adres dat is, laten we nog weten.


Per 07 januari 2014 zitten we op een nieuw adres: Olympiaweg 103.
(Slechts 200 meter vanaf onze vorige locatie)

Deze nieuwe locatie wordt ons aangeboden door WELKOM, een Huiskamer Inloop Project.
De locatie is een voormalige normale 3-kamer begane grondwoning en sluit daarmee uitstekend aan bij de huidige opzet van de AutismeKring. Net als WELKOM bieden we in eerste instantie gewoon een Huiskamer.., zij het deze keer met meerdere ruimtes en o.a. een lekkere bank.   🙂

Voordat we op onze vorige locatie zaten (Theseusstraat 19, de kantoorruimte van de BewonersCommissie Olympia) mochten we ook al dankbaar gebruik maken van een voormalig winkelpand dat WELKOM toen in gebruik had aan de Marathonweg 5 ruim 2 jaar geleden. We kunnen weer uitzien naar een enigszins ruime ruimte waar men zich evt. gemakkelijk in groepjes kan opspliten op de avond zelf. We hopen dat bezoekers een goede tijd zullen hebben.

Google-group

[januari 2014]
Er zijn wat bezoekers die het privaty beleid van Google en dus ook een Google-Group in twijvel trekken. Totdat daar meer duidelijkheid over is houden we de mailinglist voor nu nog appart op een thuis-pc.

[eerder]
Om jullie in de toekomst op een veiligere manier te mailen, verhuizen we de mailinglist naar een Google-groep.
[.. juni 2013, tot dusver nog niet aan toegekomen. T.z.t. krijg je vanzelf bericht. Jeroen.]

Voordelen:
– Je kan jezelf nu ook des gewenst uitschrijven. Zie hieronder..
– E-mails aan de groep zijn gemodereerd, DUS geen spam.
– Je eigen email-adres blijft voor anderen onbekend.
  (tenzij je zelf een mail stuurt aan de groep)

Het adres van de Google-groep: groups.google.com/group/autismekring

Betere Acoustiek

[september 2012] 
[in onze voormalige ruimte aan de Theseusstraat 19]

Gelukkig.., eindelijk dan: Door geluidabsorberende panelen op te hangen klinkt de ruimte tenminste als een gestoffeerde ruimte en lijkt het minder druk als er meerdere gesprekken gevoerd worden.

Het was eigenlijk best wel indrukwekkend wat voor effect deze panelen hadden op de akoestiek van de ruimte. Terwijl we ze aan ’t ophangen waren – (5 stuks) van slechts zo’n 2/3 vierkante meter per stuk – hoorden we het steeds beter worden.

Interessant is dat je dus niet eens de hele ruimte hoeft te bekleden met dergelijke panelen voor een gewenst effect, terwijl de hoge ruimte nog relatief veel harde oppervlakken kent.
Uitleg: (stem-)Geluid weerkaatst, vooral in een hoge ruimte, normaal gesproken meerdere malen van oppervlak naar oppervlak om dan pas weer terug te keren naar de hoorder. Als het geluid dan op z’n weg slechts één keer zo’n paneel tegen komt is dat genoeg. Daar stopt de weerkaatsing.

Overigens zijn de panelen best wel eenvoudig: Slechts een drager, een 12 mm dikke multiplex plank waaraan ‘ie wordt opgehangen en daarop geplakt een stevige soort schuimrubber (zwart, 50 mm) dat vervolgens bekleed is met makkelijk te spannen (stretch) speakerdoek (d.m.v. nieten).

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag